Make-up tips voor een donkere huid

Het kan lastig zijn om de juiste make-up te vinden voor je huidskleur wanneer je een donkere huid hebt. Je huid heeft verschillende ondertonen welke niet geschikt zijn voor de meeste make-up die merken in de winkels verkopen. En laten we het maar niet hebben over het aanbod van foundations, concealers en poeders geschikt voor donkere huidtypes.. (behalve dan de make-up lijn van Rihanna Fenty, you go girl!)

Advies in de winkel krijgen is lastig wanneer de vrouwen niet weten wat ze met je teint moeten doen. Ik hoop dat je dankzij deze tips in ieder geval al een heel eind komt:

Tip 1: Foundation met een warme ondertoon

Sommige vrouwen hebben wel eens last van verschillende (donkere) plekken rondom hun mond, ogen of voorhoofd. Deze wil je natuurlijk graag met een geschikte foundation bedekken die past bij jou huidskleur. Gebruik hiervoor een foundation met een warme kleur. Wanneer je kiest voor een foundation met een koele ondertoon kan het zo zijn dat de lichte en witte pigmenten je huid er grauw of grijs uit laat zien.

Tip 2: De juiste concealer

Eigenlijk geldt het foundation verhaal precies hetzelfde als voor concealer. Een gele of oranje ondertoon in je concealer helpt met het wegwerken van een grauwige of grijze huid. Wil je een meer wakkere uitstraling? Probeer dan eens een concealer een tint lichter dan normaal. Je zult zien dat je gezicht er verfrissend uit ziet!

Tip 3: Rock felle kleuren oogschaduw

Warme kleuren oogschaduw staan jou ongetwijfeld prachtig. Maar kleuren die er uit springen kan jij ook gemakkelijk hebben. Een fel blauwe of fel paarse kleur op je oogleden doen jouw hele make-up laten stralen. Er is echt geen kleur wat jij niet kan hebben. Ik zal zeggen experimenteer er lekker mee!

Tip 4: Eyeliner for the win

Omdat jij een al gekleurde huid hebt, staat een donkere eyeliner jou onwijs mooi. Je kunt de eyeliner zo stevig maken als je zelf wilt. De liner blend mooi in met je huid zodat het nooit too much kan worden.. En geloof mij, too much eyeliner bestaat.

Tip 5: Gekleurde lipstift

Wanneer je een kleur lipstift gaat uitkiezen kan je beter de lichte kleuren (met hier en daar wat uitzonderingen) vermijden. De echte felle kleuren, zijn de kleuren wat jou goed staan. Een klassieke rood, fel oranje, jij kunt het allemaal hebben!

 

Terug naar overzicht
Hi, ik ben Wies!

Ik heb een passie voor make-up en alles wat daarbij komt kijken. Het werk dat ik doe is veel meer dan enkel make-up aanbrengen. Make-up styling en jezelf goed verzorgen, versterken je uitstraling. Mijn klanten lopen stralend en vol zelfvertrouwen de deur uit. Je kunt bij mij terecht voor make-up, haarstyling, visagie workshops en mesotherapie. Samen met jou creëren we de perfecte en meest passende look voor waar je ook moet naar toe gaat.

Prijslijst
Kijk mee